Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis / Santiz

Een fusie van twee ziekenhuizen

Bijdrage Sjink:
Concept / scenario
Productie

Nick Geerts:
Muziek
Geluidsbewerking

Stemactrice:
Daniëlle Lous (Fabulous Being)

Jaar: 2015 / 2019
Op 1 januari 2016 gingen het St. Elisabeth ziekenhuis en het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg officieel fuseren, onder de naam Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis (ETZ).

Beide ziekenhuizen hadden al een eigen Functiehuis—een manier van het organiseren van functieprofielen van personeel. De functiehuizen werden samengevoegd tot één gezamenlijk functiehuis. Omdat voor veel werknemers niet geheel duidelijk was wat dit allemaal zou betekenen, werd er gekozen voor een korte informatieve animatie.

In 2021 zullen het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en het Slingerland Ziekenhuis gaan fuseren en verdergaan onder de naam Santiz. Ook daarvoor maakte Sjink een animatie.
Gezamenlijk functiehuis
Het St. Elisabeth Ziekenhuis en het TweeSteden Ziekenhuis—nu het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis—werkten al met een eigen Functiehuis. 

Door de fusie moesten de beide functiehuizen worden samengevoegd tot een gezamenlijk functiehuis: het Generiek Functiehuis ETZ.

Animatie Generiek Functiehuis Santiz

Deze animatie voor het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en het Slingerland Ziekenhuis (vanaf 2021 Santiz) legt het ziekenhuispersoneel in grote lijnen uit wat het nieuwe functiehuis inhoudt. Door gebruik van beeld komt deze uitleg duidelijk over en blijft de boodschap beter hangen. De tone-of-voice is optimistisch en toegankelijk en de boodschap helder. 
desktop.jpg?1578736887
ETZ pictogrammenset
Voor elk functieprofiel is een bijpassende pictogrammenset in een unieke kleur gemaakt. De kleuren zijn afgeleid van de kleuren van beide ziekenhuizen.

We zijn erg enthousiast over de pictogrammenstijl, die ook interpretatieruimte biedt. Sjink heeft de verschillende onderdelen goed weten te treffen.

Jildau Bruins, Adviseur Arbeidszaken, afdeling Personeel & Organisatie, Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis

Concept
Inspiratiebron was de caleidoscoop, waarin grote diversiteit aan elementen samenkomen en geordend zijn. Het woord caleidoscopisch wordt ook in figuurlijk/overdrachtelijke zin gebruikt, indien een grote keuze aan aspecten, meningen, standpunten in een bepaald domein mogelijk is (bron: Wikipedia).

In de animatie worden alle functieprofielen uit beide functiehuizen gesorteerd in functiestraatjes van een gezamenlijk functiehuis. 
desktop.jpg?1492953053
Andere explanimaties maakte Sjink voor het Generiek Functiehuis van: het Zuiderland Ziekenhuis (Heerlen), het Jeroen Bosch Ziekenhuis (Den Bosch) en de Gemeente Den Haag.

Andere projecten