De Digicommissaris

Sturing op de digitale overheid

Sjink:
Ontwerp online magazine
Illustraties
Ontwikkeling online magazine

Jaar: 2017–2018

eMagazines die Sjink verzorgde:
Ruimte maken voor digitale ambities
De digitale overheid: nooit af
Vier jaar lang was Bas Eenhoorn door het kabinet aangesteld als Digicommissaris. Hij voerde de regie op de (door)ontwikkeling van de digitale overheid.

Hoofddoel van de Digicommissaris is om ervoor te zorgen dat de digitale overheid goed georganiseerd wordt en inzichtelijk gemaakt wordt voor burgers en (overheids-)bedrijven.

Bureau Digicommissaris is inmiddels opgegaan in het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook de website is opgeheven.

Online magazine

Online magazines bleken het ideale middel om het laatste nieuws omtrent digitale ontwikkelingen vanuit de overheid te presenteren.

Elk onderdeel van deze magazines is visueel prikkelend en opgedeeld in heldere segmenten. De subtiele animaties én de mogelijkheid om horizontaal en verticaal door het e-magazine te scrollen, zorgen voor een dynamische leeservaring. Het magazine is rijk gevuld aan illustraties, interviews en videos.
full_width.jpg?1510495876

Tijdslijn digitalisering overheid

Bijzonder in deze vijfde en laatste editie, is de link naar een interactieve tijdslijn, over de digitalisering van de overheid in de periode 1985 tot nu. 
full_width.jpg?1510425583

De mooi vormgegeven e-magazines zorgden voor veel positieve reacties bij de ontvangers. Een krachtig middel om onze boodschap te communiceren!

Patricia Chatrer-Mol, Medewerker Advisering, Bureau Digicommissaris

Andere projecten