Drukkerij de Kijm & Zonen

Experimenteel drukwerk met oog voor het milieu

Bijdrage Sjink:
Interactie design
Visueel design

Nick Geerts:
Web development

Frisse Types:
Illustraties / animaties

Jaar: 2017

Website: dekijm.nl
De Kijm & Zonen is een milieuvriendelijke drukkerij, gevestigd in Bink 36 te Den Haag. Met Thomas en Deef aan het roer, breidde deze drukkerij zijn technieken de laatste tijd in rap tempo uit. Bijna alles kan er bedrukt worden en dat wordt gedaan met milieuvriendelijke inkten.

Social media kanalen werden al ruimschoots gebruikt om updates met liefhebbers te delen. De website was echter toe aan een hip en responsive jasje, met gebruiksvriendelijke bestelmethodes voor het drukwerk.
desktop.png?1492200388

Site structuur


Bij de Kijm is alles mogelijk… nouja, bijna alles. Al die verschillende technieken, subtechnieken en te bewerken producten die besteld kunnen worden, moesten op een logische wijze geordend worden.

Vanwege de veelheid aan technieken, subtechnieken en producten, is ervoor gekozen om de uitgebreidere technieken en producten te voorzien van een submenu.

Horizontaal & verticaal


Doe indrukken op over de verschillende technieken, door horizontaal door de collages te klikken. Scroll naar beneden wanneer je meer over een techniek wilt weten.
desktop.png?1492201382
desktop.jpg?1491661706

Webshop

De website bevat een aantal custom ontworpen en gebouwde prijscalculatoren. Op deze bestelpagina’s kun je onder andere kiezen uit het materiaal, inktkleuren, speciale bewerkingen en oplage. Rechts wordt in een sticky menu een optelsom van de kosten gemaakt.

Elke prijscalculator is gestyled als één grote kassabon.
desktop.png?1492203053

Instagram feed


De Instagram feed op de homepage haalt live de nieuwste posts binnen. Omdat er bijna dagelijks posts van nieuw hip drukwerk verschijnen, is deze feed een levendig en kleurrijk onderdeel van de website.

Andere projecten