Stichting Erfgoed Venlo

Venloos erfgoed in de digitale schijnwerpers

Bijdrage Sjink:
Website
Nieuwsbrief
Webredactie

Jaar: 2019

Website: erfgoedvenlo.nl
Stichting Erfgoed Venlo zet zich in voor het behoud van historische elementen binnen de Gemeente Venlo. De stichting richt zich vooral op het behoud en de restauratie van materieel erfgoed.

Vernieuwde website

De nieuwe website van Stichting Erfgoed Venlo heeft een magazine-achtige layout die specifiek is toegespitst op een goede leesbaarheid. Uiteraard is de website responsive.  Dat wil zeggen dat de website prettig in gebruik is op elk schermformaat.
desktop.jpg?1564254311

Thema's


Erfgoed Venlo bestaat uit 12 thema's. Artikelen kunnen door de redactie gelabeld worden met één of meerdere van deze thema's, zodat ze niet alleen terug te vinden zijn op het blog op de homepage, maar ook op een bijbehorende themapagina. De namen van de thema's en het aantal thema's is door de redactie zelf aan te passen. 
desktop.jpg?1564254230

Relaties

De redactie legt door middel van links in de artikelen, relaties tussen aan elkaar verwante artikelen. Ook ontstaan er automatisch relaties tussen artikelen die gelabeld zijn met dezelfde thema's. Dit biedt context voor de lezer en wekt de interesse om meer te lezen over een gerelateerd onderwerp.

Platform

De website werd opgezet in het publishing platform Ghost Blog. De Stichting maakt uiteraard geen winst en is toegewezen op donaties van donateurs. Een relatief goedkope manier om snel een blogwebsite op te zetten in de huisttijl van de stichting.
desktop.jpg?1564252740

Nieuwsbrief

Liefhebbers, of mensen die niet op geregelde basis de website bezoeken, kunnen inschrijven voor de nieuwsbrief. Daarvoor werd gebruik gemaakt van MailChimp.

Andere projecten